Tämä on maailman kallein elokuva – hintalappu lähentelee 350 miljoonaa dollaria

Business Insider -talouslehti on julkaissut listan maailman kalleimmista elokuvista. Listalle on koottu 30 kaikkien aikojen kalleinta elokuvaa niiden arvioitujen budjettien perusteella. Elokuvien budjeteissa on otettu inflaatio huomioon käyttämällä kuluttajahintaindeksiä.

Kaikkien aikojen kalleimmaksi elokuvaksi listalla nousi Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan kolmas osa Maailman laidalla vuodelta 2007. Business Insiderin mukaan sen hintalappu oli peräti 341,8 miljoonaa dollaria eli noin 250 miljoonaa euroa inflaation vaikutus huomioon otettuna. Lipputuloja elokuva keräsi yli lehden mukaan 1,1 miljardia dollaria, ja siinäkin on inflaatio otettu huomioon.

Listan kakkosena oli vuonna 1963 valmistunut historiallinen spektaakkeli Kleopatra, jonka tähtenä esiintyi Elizabeth Taylor. Sen budjetti oli nykyrahassa mitattuna 339,5 miljoonaa dollaria eli lähes saman verran kuin merirosvoseikkailulla.

Kolmannen sijan vei James Cameronin ohjaama Titanic (1997), jonka budjetiksi laskettiin nykyrahassa 294,3 miljoonaa dollaria (214 miljoonaa euroa).

Koko Top 30 -lista lukuineen löytyy Business Insiderin sivuilta.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut