Tämä tiedetään uudesta Rooman aikakauden sarjasta – mukana Anthony Hopkins ja Roland Emmerich

Kuulostaa varsin eeppiseltä.

20.5.2024 19:01

Tykätyn Rooma-sarjan jälkeen ei ole tainnut ilmestyä ainakaan yhtä hyvää Rooman aikakaudesta kertovaa sarjaa. Nyt on tulossa tekijöiden perusteella laatua, sillä uudessa sarjassa Those About To Die näyttelee Anthony Hopkins, ja tuottaja toimii meritoitunut Hollywood-guru Roland Emmerich.

Sarja kertoo paitsi Rooman aikakauden politikoinnista niin myös aikakauden urheilusta kuten vaunukilpa-ajoista ja gladiaattoritaisteluista. Hopkins näyttelee keisari Flavius Vespasianusta, joka viihdyttää kansaa leivällä ja sirkushuveilla. Hänellä on kaksi poikaa – Titus (Tom Hughes) ja Domitian (Jojo Macari), joista ensimmäinen on upseeri ja toinen juonikas poliitikko.

Kaksikko kilvoittelee siitä, kumpi nousee valta-asemaan. Sarjassa on myös paljon muita hahmoja, jotka pyrkivät haalimaan itselleen valtaa.

Flavius puolestaan yrittää pelastaa Rooman korruptiolta, ja tähän tavoitteeseen hän käyttää myös pehmeämpää voimaa, viihdyttäen massoja spektaakkeleilla. Tarinassa risteävät urheilu, politiikka ja dynastiat.

Iwan Rheon sarjassa Game of Thrones.

Näyttelijäkaartista löytyy tuttu nimi Game of Thronesia katsoneille – Iwan Rheon. Hän näytteli siinä yhtä sarjan pirullisimmista hahmoista.

Muina näyttelijöinä Moe Hashim, Johannes Haukur Johannesson, Rupert Penry-Jones, Sara Martins, Gabriella Pession, Dimitri Leonidas, Gonçalo Almeida, Eneko Sagardoy, Romana Maggiora Vergano, Emilio Sakraya, David Wurawa and Pepe Barroso.

Sarja pohjautuu Daniel P. Mannixin vuonna 1958 julkaistuun samannimiseen kirjaan, joka toimi inspiraationa myös Ridley Scottin elokuvalle Gladiaattori. Sarjan käsikirjoittajana toimii Rooman historian tuntijana tiedetty Robert Rodat.

Mannixin kirja perustuu historiatutkimukseen ja todellisiin tapahtumiin. Rodat kertoi sarjan pohjautuvan todellisuuteen tunnelman, elämän kuvauksen ja sen suhteen, mitä hahmot mahdollisesti tekisivät oikeassa elämässä. Sarjassa kuitenkin käytetään myös taiteellista vapautta tapahtumien kuvaamisessa.

Those About To Die on tulossa todennäköisesti jossain vaiheessa suoratoistopalvelu SkyShowtimen valikoimaan. Sarja saa ensi-iltansa suoratoistopalvelu Peacockissa 18. kesäkuuta. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko monista leffoista tutun Diane Lanen, 59? Tältä nuorekas tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Uproxx, EW

Lisää luettavaa