Tämä valkokangaslegenda oli ykkösvalinta Hannibal Lecteriksi – kieltäytyi koska piti käsikirjoitusta kuvottavana

Edesmennyt ohjaaja Jonathan Demme paljasti haastattelussa, ettei Anthony Hopkins ollut ykkösvalinta klassikkoelokuvan pääosaan.

28.4.2017 23:25

Tällä viikolla 73-vuotiaana kuollut Demme muisteli viime vuonna 25 vuotta täyttänyttä Uhrilampaat-elokuvaa Deadlinen haastattelussa. Puheeksi tuli Hannibal Lecterin esittäjän valinta.

Ohjaajan mukaan Lecterin rooli oli haluttu Hollywood-tähtien joukossa, mutta hänen ykkösvalintansa osaan oli legendaarinen Sean Connery. Anthony Hopkins oli kakkosvalinta.

– Sean Connery oli toinen henkilöistä, jonka ajattelin voivan olla mahtava tässä. Conneryllä on rajua älykkyyttä ja lisäksi vakavaa fyysisyyttä. Rakastan Tony Hopkinsia, mutta Sean Connery olisi voinut olla mahtava, Demme muisteli.

Uhrilampaiden käsikirjoitus lähetettiin Connerylle, mutta häntä se ei miellyttänyt.

– Pian tuli sana takaisin, että hän piti sitä kuvottavana ja että hän ei voisi kuvitella esittävänsä sitä osaa, Demme jatkoi.

Tämän jälkeen Demme ja muut elokuvantekijät lähestyivät Hopkinsia, joka osoittautui nappivalinnaksi. Demmen mukaan Hopkinsissa oli jotain elektristä, kun hän tuli ensimmäistä kertaa käymään käsikirjoitusta läpi tuottajien kanssa.

Lähde: The Independent

Lisää luettavaa