Tämän takia Netflix ei halua julkaista suoria lähetyksiä

Livevideo on päivän sana sosiaalisessa mediassa, mutta striimipalvelu Netflixiä livevideo tai suorat lähetykset eivät kiinnosta.

25.4.2016 11:21

Netflixiin on toivottu esimerkiksi suoria urheilulähetyksiä, mutta niitä ei ole striimipalveluun tulossa, kertoo Netflixin sisältöjohtaja Ted Sarandos Business Insiderin mukaan.

Syy on se, että Netflix suosii sellaista television katselua, jossa kuluttaja valitsee itse katsomisajankohdan. Se on Sarandosin mukaan vielä parempaa kuin suora lähetys tai livevideo.

Facebookissa on julkaistu uusia livevideo-ominaisuuksia, ja Twitterissä aletaan ensi syksynä julkaista amerikkalaista jalkapalloa livestriiminä.

Netflix ei kuitenkaan ole lähdössä mukaan tällaiseen kehitykseen. Netflix painottaa sitä, että sen sisältöä voi katsoa missä vain ja milloin vain, mieluiten pitkinä katselumaratoina.

– Muut haluavat julkaista suoria lähetyksiä, ja se on hieno juttu, Sarandos totesi.

– Se liittyy nettitelevision laajenemiseen, mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä kaikkea. Emme ole osa tuota laajenemisprosessia, Sarandos selitti.

Facebook on kuitenkin kiinnostunut entistä enemmän videoista, ja siellä pyritään samalla interaktiivisuuteen.

– Livevideo on kuin taskussa oleva televisiokamera. Jokaisella puhelimen omistajalla on nyt mahdollisuus lähettää ohjelmaa kenelle tahansa maailmassa, Mark Zuckerberg kirjoitti omassa Facebook-postauksessaan.

Facebookin mukaan livevidoita kommentoidaan kymmenen kertaa enemmän kuin tavallisia videoita. Facebookiin ja Twitteriin erilaisia livevideoita on siis tulossa lisää, mutta Netflix pysyttelee toistaiseksi lestissään.

Lisää luettavaa