Tänään tv:ssä: Vuoden 2003 kauhutuotanto sai kriitikoilta täystyrmäyksen – ”Hämmästyttävän typerä ja älyvapaa elokuva”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut kauhuelokuva Gothika.

22.11.2018 05:00

Halle Berry esittää naisten vankimielisairaalassa työskentelevää psykiatria, Miranda Greyta, joka eräänä iltana kotiin ajaessaan melkein törmää rankkasateessa keskellä tietä seisovaan tyttöön. Mennessään katsomaan tyttöä lähempää Miranda menettää tajuntansa ja herää kauhukseen vankimielisairaalan sellissä.

Käy ilmi, että Miranda on kolme päivää sitten murhannut hyvin julmasti aviomiehensä, vaikka hänellä itsellään ei ole tapahtumasta mitään muistikuvaa. Yrittäessään selvitä ensijärkytyksestä Mirandasta tuntuu, että jokin ulkopuolinen voima tarkkailee häntä.

Halle Berryn ohella elokuvassa nähdään myös Penelope Cruz ja Robert Downey Jr.

Gothika sai ilmestyessään murska-arviot. Rotten Tomatoes -sivuston prosentti on 14.

Episodin edeltäjässä Hohdossa sitä kuvailtiin sanoilla ”eräs viime vuosien surkeimmista amerikkalaisista kauhukyhäelmistä”.  Eikä tylytys päättynyt siihen.

Gothika edustaa amerikkalaisen sekä yleensä nykykauhuelokuvan alennustilaa turruttavimmillaan. Se on tarinaltaan hämmästyttävän typerä ja älyvapaa, jonka lisäksi se ”lainaa” suurimman osan ideoistaan röyhkeästi muualta. Suoria kohtausvarkauksia muista filmeistä voi poimia läpi elokuvan. Se käyttää tunnelmansa rakentamiseen miljoonasti käytettyjä, ei enää tippaakaan pelottavia ja nykyisin pelkästään rasittavia ja sääliä tekijöitä kohtaan herättäviä kuva- ja äänikikkailuja”, Tuomas Riskala kirjoitti Hohdossa 1/2004.

Voit muodostaa oman mielipiteesi Gothikasta torstai-iltana. Elokuva esitetään FRII-kanavalla klo 21.00.

Lisää luettavaa