Tänään nähtävillä: Kasariklassikon uusintaversio, opiskelijasissit vastaan Pohjois-Korea

20.7.2013 09:28

Kasariklassikko Punaisen vaaran (1984) tuore uusintaversio Red Dawn (2012) on ilmestynyt tänään nähtäville Viaplayn striimipalveluun.

John Miliuksen ohjaamassa alkuperäisessä elokuvassa kommunistijoukot valloittavat amerikkalaiskylän ja joukko paenneita nuoria, johtajinaan yhtä lailla nuoret Charlie Sheen ja Patrick Swayze, perustaa sissileirin läheiseen metsään.

Asetelmaa on Dan Bradleyn ohjaamassa Red Dawnissa päivitetty nykyaikaan, sillä neukkujen sijaan Yhdysvaltoja valloittavat Pohjois-Korean joukot. Nekin tosin vasta jälkikäsittelyn jälkeen, kun elokuvaan alun perin tarkoitetut kiinalaisjoukot herättivät liiaksi kansainvälistä närää.

Elokuvan tunnetuimmat näyttelijät ovat Marvelin Thorina nimeä tehnyt Chris Hemsworth, ensimmäisestä Nälkäpelistä selvinnyt Josh Hutcherson ja G.I. Joe: Kostossa nähty Adrianne Palicki. Myös Watchmen-elokuvassa velmuillut Jeffrey Dean Morgan on menossa mukana.

Koululaisten sissisodasta yllättäen kylään tunkeilevia valloittajia vastaan on viime vuosina tehty myös aussielokuva Huomenna taistelun alettua, joka nähtiin pari vuotta sitten Suomen valkokankailla.

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa