Tänään tv:ssä: 221 väkivaltakohtausta ja 108 kuolemaa – Vuoden 1988 toimintaelokuva teki kyseenalaisen ennätyksen

IMDb-arvosana 5,8.

22.5.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa Rambo-elokuvasarjan kolmas osa vuodelta 1988.

Sylvester Stallonen esittämä Vietmanin sodan veteraani John Rambo löytyy elokuvan alussa Thaimaasta. Rambo yrittää aloittaa uuden elämän, mutta eversti Trautman (Richard Crenna) haluaisi Rambon suorittavan vielä yhden viimeisen tehtävän hänen kanssaan.

Rambo haluaa kuitenkin ensin löytää itsensä. Trautman lähtee suorittamaan tehtävää Afganistaniin yksin ja jää neuvostoliittolaisten sotajoukkojen vangiksi. Rambon on lähdettävä perään.

Rambo – taistelija 3 oli valmistuessaan maailman kallein elokuva. Sen budjetiksi on arvioitu 63 miljoonaa dollaria. Peter MacDonaldin ohjaustyöstä ei kuitenkaan tullut yhtä suurta menestystä kuin aiemmista Rambo-elokuvista.

MacDonald on kertonut, että odotettua vaisumman vastaanoton syynä oli se, että Neuvostoliitto veti joukkonsa pois maasta neljä viikkoa ennen elokuvan julkaisua. MacDonald pohtii dvd:n kommenttiraidalla, että elokuvan uskottavuus katosi, koska sille ei enää löytynyt vastaavuutta todellisuudesta.

Guinnessin ennätysten kirjassa vuonna 1990 Rambo 3 nimettiin kaikkien aikojen väkivaltaisimmaksi elokuvaksi. Siinä on 221 väkivaltakohtausta ja ainakin 108 kuolemaa. Ennätys lienee sen jälkeen rikkoutunut.

Rambo – taistelija 3 esitetään Subilla keskiviikkona 22.05.2024 klo 21.00. Alla traileri.

Lisää luettavaa