Tänään tv:ssä: 80-luvun kulttisarjasta tehtiin A-sarjan seikkailuelokuva

29.12.2015 07:00
A-Team (12). (A-Team, USA 2010) Suosittuun 1980-luvun kulttisarjaan perustuva seikkailuelokuva neljästä ex-sotilaasta, jotka toimivat salaisia tehtäviä suorittavana erikoisjoukkona. Tiimi joutuu epäonnistuneen keikan jälkeen vankilaan syytettynä väärin perustein. Ainoa vaihtoehto on paeta vankilasta, todistaa syyttömyys ja siinä sivussa haalia takaisin arabien varastamat arvokkaat setelinpainolaatat. 117 min. Ohjaaja: Joe Carnahan. Pääosissa: Bradley Cooper, Brian Bloom, Dirk Benedict, Dwight Schultz, Jessica Biel, Liam Neeson, Patrick Wilson. (L-R) Liam Neeson (as Hannibal), Sharlto Copley (as Murdock), Quinton "Rampage" Jackson (as B.A. Baracas)Bradley Cooper (as Face) in THE A-TEAM.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2010 valmistunut vauhdikas seikkailuelokuva The A-Team, joka perustuu Suomessakin 80-luvulla esitettyyn suosittuun televisiosarjaan.

Elokuvassa nähtävä tiimi koostuu entisistä Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen ammattisotilaista, jotka ovat ryhtyneet palkkasotureiksi. Kolme tiimin jäsenistä on pidätetty rikoksesta, jota he eivät ole tehneet. Heidät on tämän takia julistettu sotarikollisiksi. Nyt he joutuvat yhdistämään voimansa puhdistaakseen maineensa.

Ryhmän johtajana, paksua sikaria tupruttelevana eversti Hannibal Smithinä nähdään Oscar-palkittu Liam Neeson. Hannibal on ryhmän aivot ja arvostettu johtaja. Hän puhuu useita kieliä sujuvasti ja inhoaa valehtelijoita.

Tiimin naistennaurattajaa Templeton ”Face” Peckiä esittää Bradley Cooper, joka teki läpimurron menestyskomediassa Kauhea kankkunen. Face pitää naisista ja kalliista puvuista. Hän tekee kepposia mutta inhoaa tulla huijatuksi.

B.A. ”Bad Attidude” Baracasin roolissa nähdään Quinton ”Rampage” Jackson, joka tunnetaan paremmin nyrkkeilijänä ja ammattitappelijana. Alkuperäisessä sarjassa Baracasia näytteli legendaarinen Mr. T, myöskin ammattipainija.

H.M. ”Howling Mad” Murdockia esittää satiirisesta tieteiselokuvasta District 9 tuttu Sharlto Copley. Murdock on A-Teamin sekopää. Kukaan ei tiedä, onko tämä taitava helikopterilentäjä todellisuudessa hullu, mutta vakuuttavasti hän ainakin roolinsa esittää.

Naispääosassa nähdään Jessica Biel.

Elokuvan on ohjannut Joe Carnahan, joka tunnetaan tyylikkäistä toimintaelokuvista Narc ja Smokin’ Aces. Maineikkaat brittiläiset elokuvaohjaajat Ridley ja Tony Scott ovat toimineet A-Teamin tuottajina.

The A-Team nähdään Subilla tiistaina 29.12.2015 klo 21.00.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa