Tänään tv:ssä: ”Äärimmäisen väkivaltainen ja pelkistetty – ”Taidolla tehty sarjakuvaleffa on harvinaisen uskollinen alkuperäisteokselle

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2005 valmistunut Sin City.

11.5.2019 06:30

Hollywood-supertähdillä roolitettu tummanpuhuva sarjakuvafilmatisointi sijoittuu Sin Cityn kaupunkiin, jonka syrjäkujilla ja kuppiloissa rikolliset, poliisit, palkkamurhaajat ja prostituoidut ottavat yhteen. Robert Rodriguez (Desperado, Spy Kids, Machete) on ohjannut elokuvan yhdessä alkuperäisen sarjakuvan luojan Frank Millerin kanssa Vierailevana ohjaajana toimii Quentin Tarantino.

Sin City on taidolla toteutettu, häpeämättömän pelkistetty ja äärimmäisen väkivaltainen sarjakuvafilmatisointi, joka suurimmaksi osaksi mustavalkoisena pyrkii visualisoimaan alkuteoksensa niin uskollisesti kuin vain mahdollista.

Kolmesta episodista koostuva, tahallisen kärjistetyllä tavalla kaksiulotteinen tarina, joka on täynnä mainioita hahmoja ja yksityiskohtia, sijoittuu kokonaan digitaalisesti toteutettuun synnin kaupunkiin.

Tarinat on kansoitettu kivenkovilla miehillä, joita kuitenkin yhdistää heikkous kauniiseen naiseen ja valmius suuriin uhrauksiin tämän vuoksi. Naishahmotkaan eivät ole mitään heikkoja, väräjäviä kukkasia.

Sin City esitetään Subilla lauantaina 11.05.2019 klo 21.00. Uusinta samalla kanavalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 01.06. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia