Tänään tv:ssä: Ajoiko aika jo Mr. Beanin ohi?

Rowan Atkinson noloilee taas.

27.6.2021 14:41

Osalta saattoi Suomen ollessa mukana EM-jalkapallohuumassa jäädä huomaamatta, että Mr. Bean on palannut tv-ruutuihin. Nolojen tilanteiden mieheksikin kutsuttua komediasarjaa kierrättävät tällä kertaa Ylen sijasta MTV3 ja sen sisarkanava Sub.

1990-luvulla televisiossa debytoinut Mr. Bean on sittemmin tullut takaisin myös animaatiohahmona (2002-2019), mutta koomikko Rowan Atkinsonin kokovartalovenkoilu eräänlaisena isona lapsena on aivan omassa luokassaan – piirrosanimaatio jää toiseksi. Siinä missä Atkinsonin muut hahmot, kuten historialla revitellyt Musta kyy  tai salainen agentti Johnny English toimivat enemmän verbaalikomiikan varassa, Mr. Bean tavoittaa slapstickillaan yleisöjä kielimuurin yli.

Mutta onko aika silti ajanut mumisevan, pikkutakkiin, punaiseen solmioon ja tummiin housuihin sonnustautuneen mokailijan ohitse? Saako cancel-kulttuurin aikana tällaiselle, nalleensa tukeutuvalle, uimahousunsa vilkkaassa hallissa kadottavalle ja paniikissa jopa naiseksi pukeutuvalle miesreppanalle nauraa? Tai onko Mr. Beanista kehkeytynyt jo täysin epäuskottava, koska hän kömpelyydestään huolimatta pystyy ajamaan hävyttömän rumaa miniautoaan vaikka varpaillaan tai remontoimaan oman asuntonsa raketilla?

Vai onko Mr. Bean kokenut inflaation, kiitos kahden pitkän elokuvan, selvästi lapsille suunnatun animaatiosarjan, yhä uudelleen ja uudessa järjestyksessä Youtubeen ladattujen vanhojen klippien ja kaiken hahmoon liittyvän oheiskrääsän? Asian voi tarkistaa tänään Maikkarilta.

 

Mr. Bean MTV3:lla sunnuntaisin (27.6.21 klo 15.30) ja lauantaisin, Subilla perjantaisin ja lauantaisin sekä mtv3.fi:ssä.

Lisää luettavaa