Tänään tv:ssä: Antti Holma tekee hyvän kaksoisroolin, mutta onko Cheek-leffa pelkkä mainostuote artistin kilven kiillottamiseksi?

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2017 valmistunut Veljeni vartija.

10.5.2019 06:30

Cheek-leffan nimi kertoo, mistä elokuvassa on kyse: Veljeni vartija ei kerro pelkästään Jare Tiihosesta vaan myös hänen suhteestaan kaksosveli Jereen.

Antti Holma tekee kaksoisroolin esittämällä sekä Jarea että Jereä. Jarestä tulee menestyvä räppitähti, ja veli jää kotikulmille, mutta heitä yhdistää vahva side ja uhoavan isän (Kai Lehtinen) perintö.

Ohjaaja JP Siili (Ganes, Selänne) hallitsee musavideomaisen kuvaston, ja Holma on tunnetusti lahjakas näyttelijä, mutta tarina etenee hyppien ja dialogi on kömpelöä. Eniten häiritsevät kohtaukset, joissa Holma puhuu suoraan kameralle.

Veljeni vartija yrittää avata Cheekin menestyksen taustoja pintaa syvemmältä kertomalla väkivaltaisesta nuoruudesta, mielialahäiriöstä ja sisintä kalvavasta möykystä, mutta käteen jää elokuvan päätyttyä tunne, että se on pelkkä promotuote, jolla halutaan vain kiillottaa artistin kilpeä.

Veljeni vartija esitetään Nelosella perjantaina 10.05.2019 klo 21.20. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia