Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzenegger teki tällä elokuvalla järjettömän tilin, ja sai vielä provikat päälle

IMDb-arvosana 6,3.

Terminator 3: Koneiden kapina valmistui kaksitoista vuotta elokuvasarjan toisen osan jälkeen. Kaksi ensimmäistä Terminator-elokuvaa tehnyt James Cameron ei jatkanut ohjaajana, vaan hänen tilalleen pestattiin Jonathan Mostow (U-571, Surrogates).

Arnold Schwarzenegger nähdään tutussa roolissa terminaattorina, ja hän sai roolistaan jättipalkkion. Schwarzeneggerille maksettiin IMDb:n mukaan ennätykselliset 29,25 miljoonaa dollaria. Lisäksi hän neuvotteli itselleen prosenttiosuuden leffan tuotosta.

Elokuvan alussa on kulunut kymmenen vuotta siitä, kun John Connor esti tuomiopäivän tapahtumat. Nyt hän on 22-vuotias ja elää irtolaisena ilman identiteettiä yrittäen paeta väistämätöntä tulevaisuutta. Johnin roolissa on Nick Stahl, joka sai roolin, kun kakkososassa roolin vetänyt Edward Furlong sai potkut virkavallan kanssa tulleiden ongelmien takia.

Juonikuvio on sama kuin aiemmin, eli taas tulee uusi terminaattori Aatamin asussa tulevaisuudesta Johnia kiusaamaan. Tällä kertaa tuholaisena on hemaisevan blondin muotoon rakennettu T-X (Kristanna Loken).

Heti perään tulevaisuudesta putkahtaa tietenkin myös Schwarzeneggerin esittämä T-101. Vaatteet puuttuvat häneltäkin, mutta läheisestä gaybaarista löytyy onneksi hyvännäköiset nahkavermeet. Elton John -aurinkolasit eivät Arskalle jostain syystä kelpaa.

Arskan muistiin on ohjelmoitu käskyt suojella paitsi John Connoria myös Claire Danesin esittämää nuorta eläinlääkäriä, jolle on varattu merkittävä rooli tulevaisuuden sodissa.

Terminator 3: Koneiden kapina esitetään Subilla keskiviikkona 23.09.2020 klo 21.00 sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä 26.09.2020 klo 02.45. Katso traileri alta.