Tänään tv:ssä: Borat-ohjaajan pähkähullu komedia – Nicolas Cage tekee hulvattoman roolisuorituksen

IMDb-arvosana 4,7.

27.10.2022 05:00

Kun on missio, ja vieläpä ylimmältä taholta, elämä helpottuu kummasti. Ei enää pähkäilyä prioriteeteista vaan kaikki tuntuu selkeältä tehtävään liittyvistä haasteista huolimatta.

Näin kiteytyy Gary Faulknerin taival. Kun jumala ilmestyi osa-aikatyöttömälle kroonikolle usuttaen hänet jahtaamaan Osama bin Ladenia, huolien päivät olivat ohi.

Nicolas Cage vetää Army of Onen (2016) pääroolin komeasti tasapainottamalla uuden vaihteen löytäneen uskonsoturin mesomisen elämän potkiman hahmon epäonnistumisilla. Cage näyttää Faulknerin lapsenomaisena optimistina, jota mitkään realiteetit eivät hillitse.

Russell Brand taas jää täysin Cagen varjoon brittislangia pudottelevana jumalana. Saman voi sanoa Larry Charlesista. Boratilla (2006) naurattanut ohjaaja tuntuu kadottavan suunnan monella tavalla.

Koossa ei pysy sen paremmin tarinankerronta kuin taustalla yhtenä sivujuonteena kuljetettava uskonto- ja kulttuurikriittisyys – tuloksista ei useinmiten tiedä, mitä Charles haluaa milläkin asetelmalla viestiä.

Army of One esitetään Hero-kanavalla kahteen otteeseen:

  • To 27.10.2022 klo 21.00
  • Su 30.10.2022 klo 19.00

Katso traileri alta.

Arvio: Matti Komulainen

Lisää luettavaa