Tänään tv:ssä: ”Elokuva, jossa kaikki on täydellistä!” – Vuoden 1990 klassikko on yksi kaikkien aikojen rikoselokuvista

IMDb-arvosana 8,7.

Martin Scorsesen ohjaama Mafiaveljet (1990) perustuu Nicolas Pileggin kirjaan ja kertoo Henry Hillin tosipohjaisen tarinan.

Köyhissä oloissa New Yorkin Brooklynissä kasvanut Henry (Ray Liotta) ihannoi Lucchesen mafiaperhettä.

Henry haluaa saavuttaa elämässään jotain suurempaa. Hän jättää koulun kesken ja pestautuu mafian palkkalistoille. Kokeneet gangsterit Paulie Cicero (Paul Sorvino) ja Jimmy Conway (Robert De Niro) ottavat Henryn siipiensä suojaan. Porukkaan kuuluu myös Joe Pescin esittämä brutaali ja kiivasluonteinen Tommy DeVito.

Henry tutustuu Lorraine Braccon esittämään Kareniin, joka kauhistelee hänen rikollista toimintaansa mutta ei toisaalta voi vastustaa ylellistä elämää, jonka se tuo mukanaan.

Mafiaveljet on yksi kaikkien aikojen gangsterielokuvia, ja sen klassikkoasema vain vahvistuu vuosi vuodelta. Mafiaveljet on väkivaltainen ja kaunistelematon kuvaus gangstereiden elämästä, ja se osoittaa että Scorsese hallitsee gangsterielokuvat paremmin kuin kukaan muu.

Scorsesen elokuvat Sudenpesä (1973) ja The Departed (2006) kuuluvat samaan lajityyppiin, mutta jos pitäisi katsoa vain yksi Scorsesen gangsterielokuvista, niin se on Mafiaveljet.

Mafiaveljet nähdään Subilla torstaina 05.08.2021 klo 21.00. Katso alta dokumentti elokuvan tekemisestä.

Kaikki Mafiaveljissä on täydellistä, kuten eräs kommentoija toteaa.

YouTube video