Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Oscar-palkittu laatuelokuva vuodelta 2017

IMDb-arvosana 7.2.

Ylen elokuvafestivaali jatkuu chileläiselokuvalla Fantastinen nainen (2017).

Tarjoilijana toimiva nuori Marina (Daniela Vega) ja hänen liikemiespuolisonsa Orlando (Francisco Reyes) ovat ikäerosta ja erilaisista taustoista huolimatta onnellisia. Onni kuitenkin päättyy Orlandon traagiseen kuolemaan. Sen jälkeen painajainen jatkuu, ja surutyö jää tekemättä.

Marina joutuu kohtaamaan syrjintää ja suoranaista vihaa, kun sekä viranomaiset että Orlandon sukulaiset jättävät hänet kaikesta ulkopuolelle.

Chileläisohjaaja Sebastián Lelio muistetaan keski-ikäisen naisen tarinasta Gloria (2013). Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin voittaneessa Fantastisessa naisessa on samaa henkeä. Molempien elokuvien päähenkilö päättää elää omalla tavallaan yhteiskunnan painostuksesta huolimatta.

Lelio kertoo Marinan tarinan varmalla ja realistisella otteella, jota rikastamaan on lisätty fantasiaosuuksia ja vahvoja värejä. Pääosaa esittävä Daniela Vega kannattelee elokuvaa upealla roolisuorituksellaan. On vaikea kuvitella, millainen lopputulos olisi syntynyt ilman häntä.

Fantastinen nainen esitetään Suomen television ensiesityksenä Yle Teemalla torstaina 26.11.2020 klo 20.02. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.