Tänään tv:ssä: Ensimmäistä kertaa Suomen kanavilla – Bruce Willis kökön sotaelokuvan tähtenä

IMDb-arvosana 3,2.

9.1.2021 06:30

Vuonna 2018 valmistunut Air Strike on yhdysvaltalais-kiinalainen yhteistuotanto.

Se kertoo Japanin pommituskampanjasta 1940-luvun alussa jättivaltion sankaritarinana, jossa alakynnessä olevat mutta urheat sotilaat ja siviilit pistävät henkensä peliin torjuakseen vihollista ilmassa, kuljettaakseen sotasalaisuuksia, pelastaakseen sotaorpoja, suojellakseen siitospossuja – ja järjestääkseen mahjong-turnauksia.

Tarina nähdään neljän eri joukon näkökulmasta, josta yksi tosin on vain lyhyt väläys, jossa Adrian Brody ja Rumer Willis tekevät muutaman sekunnin cameonäyttäytymiset.

Tärkein mukaan saatu Hollywood-tähti on Rumerin isä Bruce Willis, jonka palkkio on todennäköisesti ollut valtava, sillä pitkästä aikaa hän ei unissakävele läpi rooliaan kiinalaisten lentäjäurhojen komentajana.

Selvästi 3D:tä varten kuvattu mutta kaksiulotteiseksi jäänyt elokuva on täynnä paatosta ja tahatonta huumoria, ja sen sinänsä näyttävät lentokohtaukset ovat hankalia hahmottaa.

Yhdistettynä loputtomiin räjähdyksiin ja kökön oloisiin tehosteisiin lopputuloksessa on paikoin jotain etäisesti viihdyttävän vanhanaikaistakin kasariviehätystä.

Air Strike esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa Subilla:

  • La 09.01.2021 klo 21.00
  • Pe 15.01.2021 klo 01.05

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa