Tänään tv:ssä: ”Erinomainen ohjaus ja käsikirjoitus” – Viiden tähden rikoselokuva on tehty tutuista aineksista mutta harvinaisen onnistuneesti

Ei ihan tavallinen Hollywood-jännäri.

26.10.2021 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Salakuljettaja.

Mark Wahlbergin esittämä perheellistynyt ex-kriminaali kiskotaan takaisin hämäräbisneksiin, kun vaimon veli mokaa kuriirireissun ja siitä syntynyt velka siirtyy miehen kontolle. Ainoa keino tasata tilit on tehdä kaikkien aikojen isoin keikka ja salakuljettaa autollinen väärennettyä valuuttaa.

Ohjaaja Baltasar Kormákur törmäyttää piinaavasti omille jaloilleen pääseen miehen maailman menneisyyteen. Salakuljettajan islantilaisessa alkuperäisversiossa Reykjavik–Rotterdam (2008) pääosaa näytellyt Kormákur vie katsojan perhejuhlasta arkiduuniin ja tempaisee sitten armottoman väkivaltaisiin ympyröihin, joissa pätee vain raha – läheisinkin voi pettää kun ahneus jyrää lojaalisuuden.

Episodin dvd-arviossa Salakuljettaja sai täydet viisi tähteä.

”Tarina on kiinnostavasti monikerroksinen, eivätkä sen hahmot ole normaaliin hollywoodilaiseen tapaan yksiulotteisia. Elokuvan toimintakohtaukset ovat tavanomaisia, mutta jännitteet löytyvätkin ohjauksen ja käsikirjoituksen erinomaisuudesta”, kirjoitettiin arviossa.

Wahlbergin lisäksi elokuvassa näyttelevät Ben Foster, Diego Luna, Giovanni Ribisi, J.K. Simmons, Kate Beckinsale ja Lukas Haas.

Salakuljettaja esitetään nyt televisiossa kahteen otteeseen:

Ti 26.10.2021 klo 22.05, TV5
To 28.10.2021 klo 21.00, Kutonen

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa