Tänään tv:ssä: Francis Coppolan paras elokuva syntyi Kummisetä-tuotantojen välissä – Ei kannata missata

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1974 valmistunut Keskustelu.

2.12.2018 06:30

Teeman elokuvafestivaaliin kuuluvan elokuvan keskushahmo on Gene Hackmanin esittämä Harry Caul. Hän on salakuuntelijoiden ykkönen, joka pystyy nappaamaan minkä tahansa keskustelun.

Vakoillessaan erästä pariskuntaa Harry saa nauhalle jotain, mikä saa hänet huolestumaan kohteiden turvallisuudesta. Harry joutuu moraalisten valintojen eteen ja sotkeutuu veriseen salaliittoon.

Kahden Kummisedän välissä syntynyt ja Cannesin Kultaisen palmun voittanut Keskustelu on virheetön jalokivi, jolla Francis Ford Coppola todistaa suuruutensa kirkkaimmin kuin millään muulla mestariteoksella. Häikäisevästi ohjattu, käsikirjoitettu ja näytelty vainoharhatrilleri pusertaa katsojan rautanyrkkiin, eikä päästä irti ennen syvästi vieraannuttavaa lopetusta.

Keskustelu on monien kriitikoiden mielestä Coppolan paras elokuva. Se on nerokas tutkielma yksityisyyden moraalista sekä elokuvan äänisuunnitteluhistorian uraauurtavimpia taidonnäytteitä, josta vastasi Oscar-palkittu Walter Murch (Ilmestyskirja. Nyt).

Keskustelu esitetään Yle Teemalla sunnuntaina 2.12.2018 klo 15.45, ja se on katsottavissa Areenassa 14 päivän ajan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa