Tänään tv:ssä: Harvinaista herkkua – Suomalaisen kulttiklassikon jatko-osassa hirviöperhe nousee haudasta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1991 valmistunut Kuutamosonaatti 2: Kadunlakaisijat.

Kotimaisen kauhukomedian jatko-osassa nostetaan kierroksia, kun Kyyrölän hirviöperhe nousee haudasta ja lähtee valloittamaan Helsinkiä.

Kuutamosonaatin jatko-osa on ykkösosaa farssimaisempi, ja siinä mennään enemmän roskaelokuvan suuntaan. Kadunlakaisijat ei ole saavuttanut alkuperäisen veroista mainetta, ja sen vastaanotto oli myös ensi-illan aikoihin ykkösosaa heikompi.

Kadunlakaisijat on väkinäisesti erilaisia perisuomalaisia asioita sekä ilmiöitä rienaava ja tabuja tönivä junttimainen kauhufarssi, joka hajoaa kaaosmaiseksi hakuammunnaksi ja huonon maun esittelyksi”, kirjoitti Helsingin Sanomien kriitikko Mikael Fränti maaliskuussa 1991.

Vaikka Kadunlakaisijat ei nouse Kuutamosonaatin tasolle, se kuuluu silti modernin suomalaisen kauhuelokuvan harvoihin merkkitapauksiin, ja molempia voi hyvällä syyllä pitää kulttiklassikkoina.

Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa ykkösosan tapaan Olli Soinio.

Elokuvassa näyttelevät ykkösososasta tutut Kari Sorvali, Mikko Kivinen, Soli Labbart sekä uutena kasvona laulajatar Kataa esittävä Kata Kärkkäinen, joka nykyään tunnetaan nimellä Katariina Souri.

Kadunlakaisijat esitetään HD-lähetyksenä Yle Teemalla tiistaina 16.04.2019 klo 21.40. Areenassa 30 päivää.

Saksassa elokuva julkaistiin Dvd:nä nimellä Army of Zombies. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut