Tänään tv:ssä: ”Huikea elämys!” – Tätä kahdeksan Oscarin voittajaa sekä kriitikot että katsojat rakastavat

IMDb-arvosana 8,0.

Vuonna 2008 valmistunut Slummien miljonääri sai niin kriitikoilta kuin katsojiltakin ylistävän vastaanoton sekä palkintosateen, joka huipentui kahdeksaan Oscar-pystiin.

Päähenkilö Jamal Malik (Dev Patel) on Mumbain slummeissa kasvanut 18-vuotias orpopoika, joka pääsee television Haluatko miljonääriksi -tietovisaan. Kaikkien hämmästykseksi hän tietää vastauksen toisensa perään ja nousee kisassa pääpottiin eli 20 miljoonan rupian kysymykseen saakka. Siinä vaiheessa Jamal joutuu poliisin kuulusteluun. Pidetään mahdottomana, että teenkeittäjänä toimiva slummien kasvatti voisi tietää vastaukset kysymyksiin. Huijariksi epäiltyä Jamalia kidutetaan ja pahoinpidellään.

Puolustuksekseen Jamal kertoo poliisipäällikölle (Irrfan Khan) sarjan tarinoita, jotka esitetään takautumina. Jamal on oppinut vastaukset kaikkiin kysymyksiin Mumbain slummeissa, joita hän kiersi veljensä Salimin kanssa. Kolmantena joukossa oli Latika-niminen tyttö, johon Jamal jo lapsena rakastui.

Takautumissa seurataan lasten kiertolaiselämää kurjissa oloissa. Jamal keksii veljensä kanssa mielikuvituksellisia keinoja selviytyäkseen. He elävät junissa ryöstellen ja kaupustellen tai tienaavat rahaa sepittämällä turisteille nähtävyyksien historiaa omasta päästään.

Slummien miljonääri on jännittävä ja romanttinen yhdistelmä Bollywoodia ja Charles Dickensin romaaneja tyyliin Oliver Twist tai David Copperfield. Ohjaaja Danny Boyle on rakentanut Jamalin uskomattomasta elämäntarinasta huikean elämyksen.

Slummien miljonääri esitetään Yle Teemalla perjantaina 16.04.2021 klo 21.15. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat