Tänään tv:ssä: Illan Bond-elokuvassa nähdään ehkä koko elokuvasarjan paras vekotin – bonuksena hillitön takaa-ajo!

Spoilerivaroitus!

Vuonna 1977 valmistunut 007 rakastettuni oli Roger Mooren kolmas elokuva James Bondin roolissa.

Kun ydinasein varustettu sukellusvene kaapataan, agentti 007 päätyy yhteistyöhön neuvostoliittolaisen kollegansa, KGB:n majuri Amasovan (Barbara Bach) kanssa estääkseen jälleen yhden kansainvälisen kriisin. Joku on kehittänyt pettämättömän sukellusveneiden seurantamekanismin ja kauppaa sitä eniten tarjoavalle.

Elokuvassa 007 rakastettuni nähdään ehkä Bond-elokuvien muistettavin vekotin. Bondin Lotus Esprit on nimittäin muutakin kuin pelkkä nopea urheiluauto. Agentti saa auton käyttöönsä Q:lta Sardiniassa, ja pian sen jälkeen nähdäänkin yksi elokuvasarjan viihdyttävimmistä takaa-ajokohtauksista.

Bondia jahtaavat ikoninen Rautahammas (Richard Kiel) ja muut pääpahis Strombergin (Curd Jurgens) lähettämät tappajat autolla, helikopterilla ja sivuvaunun kokoisella ohjuksella varustetulla moottoripyörällä.

Takaa-ajo saa yllättävän käänteen, kun Bond ajaa laiturilta suoraan mereen. Veden alla Lotus muuntuu sukellusveneeksi, kun pyörät kääntyvät sisään ja esiin ilmestyy potkurit ja evät. Kojetaulun takaa paljastuu tutkalaitteisto ja säätimiä, joilla saa ammuttua raketteja.

Pinnan alla vastaantulevat sukeltelevat pahiksetkin on helppo hoitaa pois pelistä, ja takaa-ajojakso saa vielä hupaisan lopun, kun Lotus nousee maihin uimarannalla.

007 rakastettuni esitetään Nelosella kahteen otteeseen:

  • Ma 25.07.2022 klo 21.00
  • Pe 29.07.2022 klo 22.10

Lotus Esprit -takaa-ajokohtauksen voit katsoa maistiaisiksi alta, ellet halua säästää sitä elokuvailtaan.

YouTube video