Tänään tv:ssä: Illan elokuva on täynnä oivalluksia – ”Saa yksinkertaisesti hymyilemään”

IMDb-arvosana 6,5.

21.9.2022 06:30

Fabiennen muistelmat (La verité) on japanilaisohjaaja Hirokazu Kore-edan (Shoplifters) ensimmäinen elokuva kotimaansa ulkopuolella, ja se on jopa tehty hänelle vieraalla kielellä.

Ranskalais-japanilaisessa yhteistuotannossa voi silti nähdä häntä kiinnostavia elementtejä siitä, miten oikean, väärän ja totuuden käsitteet ovat oikeastaan näkökulmasta riippuvia asioita.

Lisäksi elokuva kuvaa jälleen saumoistaan nitisevää perhedynamiikkaa.

Catherine Deneuve on nimihahmo Fabienne, itsensä kaltainen ranskalaisen elokuvan diiva, joka on lupautunut nousevan tähden elokuvaan syistä, jotka eivät ole täysin selviä hänelle itselleenkään.

Samalla hänen luokseen saapuu Juliette Binochen esittämä tytär perheineen juhlistamaan äidin muistelmien julkaisua. Aviomiehen roolissa nähdään Ethan Hawke.

Äidin ja tyttären kohtaaminen on jännitteiden täyttämä. Pian ilmoille lauotaan totuuksia ja tunnustuksia, kun mennyt näyttäytyy kummallekin eri valossa.

Tosin tytär saa havaita, että hänelle esiluettavaksi luvattu kirja on jo painettu eikä juuri anna totuuden haitata hyvän tarinan kerrontaa.

Elokuvassa on hieman liikaakin elementtejä, kun jokaisesta hahmosta olisi saanut aikaiseksi elokuvan. Silti se on täynnä oivalluksia, hetkiä ja suorituksia, jotka yksinkertaisesti saavat hymyilemään.

Fabiennen muistelmat esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 21.9.2022 klo 21.45. Areenassa 12.12.2022 saakka. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa