Tänään tv:ssä: ”Ilmestymisvuotensa parhaita kauhuelokuvia” – Kati Outinen päätyi kuumottaviin kohtauksiin

IMDb-arvosana 5,7.

Irlantilainen kauhuelokuva Kuoppa (2019) on suomalaisesta näkövinkkelistä kiinnostava tapaus, sillä Kati Outinen nähdään siinä merkittävässä sivuroolissa.

Itse asiassa Lee Croninin esikoisohjauksella on laajempikin yhteys kotimaahamme, sillä Suomi on yksi elokuvan tuotantomaista. Elokuvasäätiö ja Yle ovat olleet mukana rahoittamassa elokuvaa, jonka puvustuksesta vastaa Saija Siekkinen ja maskeerauksesta Salla Yli-Luopa.

Elokuva nähtiin Night Visions -festivaalilla alkuperäisellä nimellä The Hole in the Ground, ja pääsipä se meillä pienimuotoiseen laajempaankin teatterilevitykseen.

Episodin Niko Ikonen antoi Kuopalle neljä tähteä ja kertoi että Outinen on päätynyt kuumottaviin kohtauksiin.

Arvion mukaan Kuoppa oli ilmestymisvuotensa parhaita kauhuelokuvia. Elokuvan vahvuus piilee tunnelmassa. Elokuvassa voi nähdä viittauksia The BabadookiinHohtoon ja Manaajaan. Tarkkasilmäisimmät kauhufanit löytävät elokuvasta monenlaisia viitteitä genren klassikoihin.

Seána Kerslaken erinomaisesti näyttelemä Sarah ja hänen nuori poikansa Chris (James Quinn Markey) muuttavat keskelle irlantilaista maaseutua. Chrisin käytös kuitenkin muuttuu pelottavalla tavalla, mutta tapahtuuko muutos oikeasti vai onko kyseessä jonkinlainen mielenhäiriö? Synkkä tunnelma rakentuu äänimaisemaansa nojaten ilman turhanpäiväisiä säikyttelykohtauksia. Eipä leffa mihinkään halpamaisiin pelotteisiin muutenkaan perustu”, arviossa kirjoitettiin.

Kuoppa esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 01.12.2021 klo 23.10. Areenassa 29 päivää.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat