Tänään tv:ssä: ”Intensiivinen ja tehokas” – Tässä malliesimerkki siitä, miten tehdään hyvä uusintafilmatisointi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut The Magnificent Seven.

The Magnificent Seven on siitä kiinnostava uusintafilmatisointi, että myös alkuperäinen elokuva oli uudelleentulkinta.

John Sturgesin ohjaama vuonna 1960 ilmestynyt lännenelokuva, joka meillä tunnetaan nimellä Seitsemän rohkeaa miestä, perustui Akira Kurosawan Seitsemään samuraihin. Siinä tapahtumat siirrettiin 1500-luvun Japanista 1800-luvun villiin länteen.

Antoine Fuquan ohjaama uusi The Magnificent Seven sisältää esikuvistaan tutun alkuasetelman. Pelon vallassa elävän pienen kylän asukkaat saavat tarpeekseen heitä piinaavista rikollisista ja pestaavat avukseen seitsemän miehen sekalaisen joukon.

Kun tehdään uudelleenfilmatisointia, olisi aina hyvä saada mukaan myös tuoretta näkemystä eikä vain tehdä vanhaa uusiksi. Tämän Fuqua sekä käsikirjoittajat Nic Pizzolatto (True Detective) ja Richard Wenk (The Equalizer) ovatkin ymmärtäneet.

Fuquan visiossa uutta on se, että tarinan seitsikko ei koostu pelkistä valkoisista sankareista. Keskushahmo on Denzel Washingtonin esittämä musta lainvalvoja Chisolm. Joukkoon kuuluvat myös aasialainen veitsitaituri Billy (Byung-hun Lee), meksikolainen lainsuojaton Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) ja nuori komanssi-intiaani Red Harvest (Martin Sensmeier).

Elokuvan suurin tähti on viinaan menevää uhkapeluria esittävä Chris Pratt, joka kuitenkin jää hieman syrjään laajassa näyttelijäkaartissa, jossa ovat mukana myös Ethan Hawke ja Vincent D’Onofrio.

Fuqualla on visuaalista silmää, ja hän hallitsee eeppisen lännenelokuvan vaatiman ison mittakaavan. Taidokkaasti ohjattu loppukohtaus on paitsi näyttävä toimintajakso myös kunnianosoitus alkuperäisen elokuvan klassiselle yhteenotolle. The Magnificent Seven on samaan tapaan intensiivinen ja tehokas kuin Fuquan ohjaustyöt Training Day tai Southpaw.

The Magnificent Seven esitetään Nelosella lauantaina 18.05.2019 klo 22.50. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat