Tänään tv:ssä: Rankka ja tiukkaotteinen rikoselokuva näyttää ”Suomen joka on jakautunut kahtia”

Tänään nähdään televisiossa kotimainen elokuva Bad Luck Love vuodelta 2000.

Kulttisuosioon noussut rankka ja tiukkaotteinen rikosdraama oli Olli Saarelan kolmas pitkä näytelmäelokuva Lunastuksen (1997) ja Rukajärven tien (1999) jälkeen.

”Suomi on jakautunut kahtia”, Saarela määritteli lehdistöesitteessä. ”Varattomiin ja varallisiin. Olen halunnut tehdä tämän elokuvan ihmisistä, joita ei mainita juhlapuheissa tai korukielisissä julkilausumissa. Heidän elämästään olen halunnut viipaleen elokuvaani lohkaista.”

Helsinkiläiseen betonilähiöön sijoittuva elokuva kertoo Alista (Jorma Tommila), joka joutuu vankilaan taposta. Tuomion aikana hänestä tulee isä, ja vapauduttuaan hän tahtoo muuttaa elämänsä suuntaa ja jättää rikolliset piirit.

Bad Luck Love voitti neljä Jussi-palkintoa: paras ohjaus, paras miessivuosa (Tommi Eronen), paras naissivuosa (Tarja-Tuulikki Tarsala) ja paras äänisuunnittelu (Kyösti Väntänen).

Kriitikko Antti Lindqvist näki elokuvassa yhtymäkohtia amerikkalaiseen ja eurooppalaiseen elokuvaan: ”Francis Coppolan Taistelukala ja Martin Scorsesen Sudenpesä kohtaavat nykyajan suomalaisessa lähiötodellisuudessa”, Lindqvist kirjoitti TV-maailman numerossa 20/2000.

Bad Luck Love esitetään YLE TV2-kanavalla keskiviikkona 6.1.2016 klo 23.00.

Lähde: Elonet

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut