Tänään tv:ssä: Jim Carrey palasi suosikkirooliin 20 vuoden odotuksen jälkeen – ”Tämähän toimii!”

Episodin tähdet ★★★

19.5.2024 06:30

Nuija ja tosinuija oli vuoden 1994 räävittömimpiä leffoja, jossa pieruhuumori ja törmäily summautuivat road-buddy-sekoelmaksi.

Vuonna 2014 valmistuneessa jatko-osassa Nuija ja tosinuija kaks nähdään alkuperäisen elokuvan koomikkopari. Jim Carrey on hyvässä iskussa. Jeff Daniels puolestaan osoittaa hykerryttävää joustoa, kun mielessä kuvastelee The Newsroom -sarjan tiukkailmeinen keulakuva.

Nuija ja tosinuija kaks -elokuvassa ei jatketa siitä mihin edellinen päättyi, vaan elokuvassakin on kulunut 20 vuotta aikaa. Harry ja Lloyd ovat nyt keski-ikäisiä miehiä – ja edelleen kymmenvuotiaan tasolla.

Elokuvan alussa Lloyd on joutunut Yksi lensi yli käenpesän -tyyliseen laitokseen, missä hän istuu pyörätuolissa katatonisessa tilassa. Uskollinen ystävä Harry on käynyt tapaamassa Lloydia 20 vuoden ajan joka keskiviikko ja vaihtanut vaipatkin.

Lloyd kokee kuitenkin yllättävän ihmeparantumisen. Harrylla on sen sijaan huonoja uutisia. Hän tarvitsee uuden munuaisen, jonka voi luovuttaa vain verisukulainen.

Onneksi selviää, että Harrylla onkin aikuinen tytär, johon Lloyd ihastuu heti valokuvan nähtyään. Tytär pitää ensin löytää, sillä äiti (Kathleen Turner) on antanut tyttären adoptoitavaksi.

Huumori on yhtä hölmöä ja räävitöntä kuin ennenkin. Nuija ja tosinuija kaks on sympaattinen ääliökomedia, vaikka se ei aiheutakaan samanlaisia repeilyjä kuin alkuperäinen.

Tyyli on kuitenkin edelleen tallella kaikkine navanalus-, toiletti- ja pieruhuumoreineen. Ne jotka pitivät Jim Carreyn 90-luvun elokuvista, ovat varmaan ainakin tyylilajiin tyytyväisiä.

Nuija ja tosinuija kaks esitetään nyt televisiossa kahteen otteeseen:

  • Su 19.05.2024 klo 21.30, Jim
  • La 25.05.2024 klo 15.45, Nelonen

Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa