Tänään tv:ssä: Joskus kaikki vain osuu täydellisesti kohdalleen! Viiden tähden sotaelokuva vuodelta 2009

Episodin tähdet ★★★★★

22.6.2024 08:00

Tänään esitetään televisiossa Quentin Tarantinon sotaelokuva Kunniattomat paskiaiset vuodelta 2009.

Luutnantti Aldo Raine (Brad Pitt) johtaa elokuvassa amerikanjuutalaisista sotilaista koottua iskuryhmää, joka tappaa ja skalpeeraa natseja.

Kunniattomat paskiaiset tarjoaa mieleenjääviä kohtauksia ja kekseliästä sanailua tavalla, jonka vain Tarantino osaa. Elokuva sai Episodin ensi-ilta-arviossa täydet viisi tähteä.

Pulp Fiction on edelleen Quentin Tarantinon paras elokuva, mutta yhtäaikaa hillitön ja silti täysin ohjaajansa hallitsema Kunniattomat paskiaiset nousee aika lähelle”, Jouni Vikman kirjoitti.

”Elokuvassa kulkee rinnakkain kaksi juonta, jotka limittyvät koskematta toisiinsa kunnolla oikeastaan kertaakaan. Silti kaikki loksahtaa kohdalleen täydellisesti ja loogisesti.”

”Pian huomaa oikeasti jännittävänsä, onnistuuko Hitlerin salamurhajuoni – yli 60 vuotta toisen maailmansodan päättymisestä ja satojen siitä kertoneiden elokuvien jälkeen! Tarantino osoittaa, että hän on edelleen mestari napsimaan populaarikulttuurin palasia ja muodostamaan niistä jotain uutta, ainutlaatuista ja sataprosenttisesti viihdyttävää.”

Natsiupseeria esittävä Christoph Waltz teki elokuvassa läpimurtonsa. Hänet palkittiin roolistaan parhaan miessivuosan Oscarilla. Kyseessä onkin ehkä kaikkien aikojen paras konnan rooli.

Kunniattomat paskiaiset nähdään televisiossa viikon sisällä kolme kertaa:

  • La 22.6.2024 klo 21.00, TV5
  • Su 23.6.2024 klo 23.35, TV5
  • Pe 28.6.2024 klo 21.00, Kutonen

Elokuvan voi tällä hetkellä katsoa myös Prime Videosta. Katso alta hupaisa kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa