Tänään tv:ssä: ”Kliseitä, äkkisäikyttelyä ja kömpelöä dialogia” – Kauhuklassikon uusi tuleminen oli jättimenestys, mutta kriittistä katsojaa se ei vakuuta

IMDb-arvosana 6,5.

Kauhuklassikko Halloween täytti muutama vuosi sitten 40 vuotta, ja juhlan kunniaksi ilmestyi uusi pelkistetysti nimetty filmatisointi.

Alkuperäisen elokuvan ohjaaja ja musiikin tekijä John Carpenter värvättiin uuteen tuotantoon mukaan harmaaksi eminenssiksi. David Gordon Greenin (Pineapple Express, Joe) ohjaustyön taustalla on tuottaja Jason Blum ja hänen Blumhouse-yhtiönsä, joka on tehtaillut viime vuosina useita pienen budjetin kauhuhittejä (Paranormal Activity, Get Out).

Uusi Halloween osoittautui menestykseksi, mutta kriittistä katsojaa se ei vakuuta. Halloweenin rakennusaineet ovat pelkkiä kliseitä, äkkisäikyttelyä ja kömpelöä dialogia. Yllättävät käänteet ovat lähinnä tahattoman koomisia.

Päätähdeksi palanneen Jamie Lee Curtisin roolihahmo on nyt jo isoäiti. Hänen vahva roolityönsä on Halloweenin valopilkku, mutta se ei riitä pelastamaan elokuvaa.

Elokuva sai viime vuonna jatko-osan Halloween Kills.

Vuoden 2018 Halloween esitetään viikon sisällä televisiossa kolme kertaa:

  • La 16.07.2022 klo 21.00, TV5
  • Ma 18.07.2022 klo 00.10, TV5
  • Pe 22.07.2022 klo 21.00, Kutonen

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut