Tänään tv:ssä: Kotimainen komedia ei naurata – ”Tämä on huonoimpia koskaan näkemiäni elokuvia”

Episodin tähdet ★

28.5.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuoden 2022 kotimainen elokuva MC Helper beKINGs.

Sketsiryhmä Biisonimafian MC Helper -lyhäreihin perustuva esiosa kertoo, kuinka aikuisten äijien oma mopojengi perustetaan ja miten sen tarina alkaa. Vuosina 2015, 2016 ja 2018 julkaistut lyhärit ovat keränneet miljoonia katselukertoja, ja Biisonimafian poppoo onkin suosituimpia moderneja kotimaisia komediaryhmiä. Ilmeisesti MC Helper beKINGs -elokuvalle on siis ollut kysyntää.

Elokuva kertoo Räkästä (Kaitsu Walfrid Rinkinen), joka kuskaa mopedillaan pitsoja. Työhommat menevät kuitenkin päin helvettiä ja pomo (Jenni Kokander) ottaa pultit. Räkä on onnekseen tavannut mopomiitissä Liiman (Janne Kaperi), joten mopoharrastus voi jatkua. Kaksikko perustaa Köntsän (Tatu Sinisalo) kanssa MC Helper -nimisen mopokerhon tähtäimessään ykkössija legendaarisista Harjuajoista.

Kilpaileva mopojengi MC Mustakäsi ja sen pomo (Tommi Korpela) sekä ykköskuski Spägä (Joel Hirvonen) ovat kuitenkin sotajalalla MC Helperin mopoäijien kanssa. Oman sotkunsa tuo Herkku (Celin El Azizi), joka vaikuttaa pelaavaan likaista peliä Helperin jätkien kanssa.

”Tehdään se nyt kerralla selväksi: tämän elokuvan paikka ei ole valkokankailla”, kirjoitti Niko Ikonen Episodin arviossa, kun MC Helper beKINGs tuli ensi-iltaan.

Elokuvalle heltisi arviossa yksi tähti.

”Tämähän on vielä huonompi kuin Kummeli tai Uunot tai Pekko Aikamiespojat. Sopiva vertauskohta on Mika ja Pasi Kemmon ohjaama legendaarinen Ponterosa – tosin sillä erotuksella, että Ponterosa on ihan rehellistä paskaa, kun taas tämä pökäle on vain naamioitunut elokuvaksi.”

MC Helper beKINGs nauratti Episodin arvostelijaa vähemmän kuin Fingerpori-elokuva, joka ei naurattanut kertaakaan.

”Tämä on huonoimpia koskaan näkemiäni elokuvia”, Niko päätti arvionsa.

MC Helper beKINGs

esitetään TV2-kanavalla tiistaina 28.05.2024 klo 21.00. Elokuvan voi katsoa myös Areenasta. Pistä MC Helper beKINGs alta pyörimään, jos yhden tähden arvio ei säikäytä.

Lisää luettavaa