Tänään tv:ssä: Kuuma nelikymppinen sinkkuäiti

Darren Star Productions

Draamakomedia alkaa alusta uudelleen.

Elokuva- ja tv-historiassa on pyöritelty eri ikäiseksi silmänräpäyksessä muuttumista fantasian ja tieteisfiktion keinoin esim. Jamie Lee Curtis -rainassa Perjantai on pahin (Freaky Friday) ja seikkailusarjassa Aikahyppy (Quantum Leap). Younger-sarja tarttuu aiheeseen ilman taikavoimia ja tiedettä.

AVA-kanavalla aivan ensimmäisen kautensa alusta uudelleen käynnistyvä Younger kuvaa tilannetta, jossa neljänkympin rajapyykin ylittänyt sinkkuäiti Liza Miller (Sutton Foster) yrittää päästä takaisin työelämään. Kukaan ei kuitenkaan halua palkata naista, joka on kuluttanut ns. parhaat vuotensa äitiyteen. Epätoivoinen tekee pakkopaikassa erikoisia ratkaisuja ja Millerille se tarkoittaa valehtelemista omasta iästä: se putoaa 26 vuoteen ja elämä kuumana nuorena bailaajana alkaa.

Pieneltä kuulostava valhe saa seurakseen liudan muita. Ollakseen uskottavasti 26-vuotias, Liza päätyy salaamaan tyttärensä ja monta muutakin asiaa aiemmasta elämästään.

Sarja lähestyy aihettaan draamakomedian keinoin, kuinkas muutenkaan, sillä hahmonsa kanssa samaa ikäluokkaa oleva Sutton Foster ei varsinaisesti näytä 26-vuotiaalta edes meikin, hiusten ja vaatetuksen muuttamisenkaan jälkeen. Joskin mm. parikymppiseen taiteilijarakastajaan (Nico Tortorella) hahmon hämäys puree. Komediassa on lupa hyväksyä tällaisia seikkoja.

Fosterin pesti uuteen uraputkeen ja elämään singahtavana Millerinä on kestänyt kaikkiaan seitsemän kautta. Kyseessä on ollut siis likimain yhtä kannattava viritelmä kuin sen luojan, Darren Starin, aiempi tuotos Sinkkuelämää. Viimeinen Youngerin kausista julkaistiin tänä vuonna.

 

Younger AVAlla arkipäivisin alkaen ma 17.5.21 klo 14 ja CMorella.