Tänään tv:ssä: Kyllästyttääkö James Bond? Vaihda kanavaa: Uuno Turhapurollakin on oma ”agenttiseikkailunsa”

Elokuvasarjan 12. tuotanto valmistui vuonna 1987.

11.8.2022 06:30

Kun toisella kanavalla pyörii samaan aikaan James Bond -seikkailu, tarjoaa toinen kanava huomattavasti pöljempää agenttimeininkiä.

Elokuvassa Uuno Turhapuro – kaksoisagentti kaikille tuttu suosikkihahmo osoittaa monipuoliset kykynsä muun muassa tähtikapellimestarina.

Kun uusi sulokas vaimokandidaatti ilmestyy näköpiiriin, Uuno on valmis eroamaan entisestä. Ei kai vain vuoristoneuvosappi ole taas kieroilemassa?

Vuonna 1987 valmistunut Uuno Turhapuro – kaksoisagentti oli sarjan 12. elokuva ja ensimmäinen, jota Ere Kokkonen ei ohjannut.

Tällä kertaa Spede Pasanen toimi sekä käsikirjoittajana, tuottajana että ohjaajana. Ja tietysti myös näyttelijänä Härski Hartikaisen roolissa.

Speden ja Uunoa esittävän Vesa-Matti Loirin lisäksi elokuvassa nähdään tuttuja kasvoja:

Marjatta Raita, Tapio Hämäläinen, Elli Castren, Simo Salminen, Marita Nordberg, Hanna Lauri. Näyttelijäkaartiin kuuluvat tällä kertaa myös Riitta Väisänen, Heikki Kinnunen, Juhani Kumpulainen, Saija Hakola, Tuula Polvi ja Johanna Raunio.

Uuno Turhapuro – kaksoisagentti oli siinäkin poikkeuksellinen tapaus, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Suomen elokuvasäätiö tuki Turhapuroa. Elokuvalle myönnettiin lisäkopiotukea 79 375 markkaa.

Uuno Turhapuro – kaksoisagentti esitetään Subilla torstaina 11.08.2022 klo 21.00.

Lähde: Elonet/Suomen kansallisfilmografia 10

Lisää luettavaa