Tänään tv:ssä: ”Lajityyppinsä huippusuoritus”– Vuoden 2012 hittikomedia sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta

IMDb-arvosana 7,7.

Pat Solitano (Bradley Cooper) kärsii mielialahäiriöstä. Hän on viettänyt kuukausia mielisairaalassa erään valitettavan yhteenoton jälkeen, mutta päättää pakkohoidon päättyessä ottaa tilanteen haltuun. Samalla hän aikoo pelastaa pahasti rakoilevan avioliittonsa.

Pat palaa vanhempiensa hoteisiin toipumaan. Vaikka mies vannoo olevansa täydessä iskussa, muut näkevät hänen viuhtovan kaukana todellisuudesta. Mustassa roskasäkissä lenkkeilevä toipilas herättää pelkoa, sääliä ja uteliaisuutta.

Pat saa seuraa toisesta mielenterveyskuntoutujasta, leskeksi jääneestä Tiffanysta (Jennifer Lawrence). Tiffany taivuttelee Patin tanssiharrastuksen pariin, ja he alkavat harjoitella tanssikisaa varten. Alku on kankeaa, mutta ankaralla työllä he pääsevät samaan rytmiin.

David O. Russellin (Taistelija) ohjaama Unelmien pelikirja vuodelta 2012 on romanttisen komedian huippusuoritus. Siitä tuli sekä arvostelu- että yleisömenestys.

Elokuva sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja oli lähes aina mukana, kun listattiin  vuoden 2012 parhaita elokuvia. Jennifer Lawrence voitti Oscar-pystin parhaasta naispääosasta.

Unelmien pelikirja esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ma 18.10.2021 klo 22.00, Liv
  • Su 24.10.2021 klo 15.00, Hero
  • Su 31.10.2021 klo 17.00, Hero

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat