Tänään tv:ssä: Lapsilta kielletty supersankarileffa – ”Räävitöntä huumoria ja rankka toimintaa”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Deadpool.

2.9.2019 05:00

Ryan Reynolds löysi oman paikkansa universumista supersankarielokuvalla, joka yllätti aivan jokaisen: niin Reynoldsin itsensä, Foxin pomot, katsojat kuin kriitikotkin. Lapsilta kielletylle antisankarileffalle ei ennakkoon annettu kovinkaan kummoisia menestymismahdollisuuksia, mutta vastoin kaikkia todennäköisyyksiä se rikkoi hurjan määrän erilaisia katsoja- ja lippuluukkuennätyksiä.

Deadpool on tavanomainen supersankarin syntytarina, vaikka pohjimmiltaan se on perinteitä kunnioittava palkkamurhaajan ja ilotytön välinen rakkauselokuva. Söötin siirappisen rakkaustarinan päälle on ripoteltu aimo annos räjähtävää toimintaa, irtojäseniä, pääosumia, silmitöntä väkivaltaa, kidutusta, seksiä, alastomuutta ja poliittisesti epäkorrekteja vitsejä.

Alapäähuumoria viljelevä, räävittömän sekopäinen Deadpool yrittää kaikkensa ollakseen epäsuosittu, vihattava ja inhottava elokuva. Siinä on jopa niin kliseisiä kohtauksia, että itse Deadpool haukkuu niitä katsojille. Neljäs seinä murretaan kerta toisensa jälkeen aivan kuten sarjakuvissakin. Elokuva on niin itsetietoinen omasta surkeasta olemassaolostaan, että siitä tulee miltei leffan kantava voima.

Jos räävitön huumori ja rankka toiminta ovat lähellä sydäntä, on Deadpool nappivalinta. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka niitä muita supersankarileffoja voi katsella koko perheen voimin, tulee Deadpool aiheuttamaan unettomia öitä ja traumoja perheen pienimmille.

Deadpool esitetään Subilla Sub Ma 02.09.2019 klo 22.00. Uusinta samalla kanavalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 08.09.2019 klo 00.50. Katso alta klippi elokuvasta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia