Tänään tv:ssä: Maailman kallein zombileffa on ison mittakaavan toimintaa – ”Suorastaan paranee toisella katselukerralla”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut World War Z.

22.1.2018 06:27

Zombit ovat klassinen kauhuelokuvan aihe, mutta ennen World War Z -elokuvaa niistä ei ollut tehty suuren luokan Hollywood-tuotantoa vaan lähinnä kulttielokuvia ja halpiksia. The Walking Dead -televisiosarjan myötä zombeista tuli suuren yleisön suosikkeja, mikä luultavasti on rohkaissut World War Z –elokuvan tekijöitä.

World War Z pohjautuu Mel Brooksin ja Anne Bancroftin pojan Max Brooksin menestyskirjaan, mutta siitä on otettu lähinnä nimi ja tarinan perusidea. Elokuvan keskeinen hahmo, Brad Pittin esittämä entinen YK-tutkija, ei edes esiinny kirjassa.

Maailmanlaajuiseksi paisuvasta epidemiasta kertovaa World War Z:aa on sanottu maailman kalleimmaksi zombi-elokuvaksi. Kallista budjettia paisuttivat lukuisat tuotantoon liittyvät ongelmat. Käsikirjoitusta olivat tekemässä useat kirjoittajat, ja tarina muuttui moneen kertaan. Elokuvan loppu jouduttiin kuvaamaan täysin uudestaan, mikä synnytti negatiivista julkisuutta. Monien uutisten mukaan tuottajanakin toiminut Pitt ja ohjaaja Marc Forster (Quantum of Solace) joutuivat riitoihin eivätkä puhuneet toisilleen. Forster ei ohjaa suunnitteilla olevaa jatko-osaa.

Oli tuotanto sitten miten ongelmallinen tahansa, lopputulos on toimiva ison mittakaavan jännityselokuva, joka suorastaan paranee toisella katsomiskerralla. Zombeja vastaan taistellaan näyttävästi maalla, merellä ja ilmassa, ja jännitys pysyy yllä alusta loppuun.

World War Z esitetään Hero-kanavalla maanantaina 22.01.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia