Tänään tv:ssä: Marvel-leffojen tähti koukuttavan jännityselokuvan pääosassa – Tätä ei nähty Suomen teattereissa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Kill the Messenger.

15.11.2018 06:30

1980-luvun Yhdysvalloissa poltettiin miljardeja huumeiden vastaiseen sotaan samalla kun CIA:n luvalla maahan tuotiin valtavia määriä kokaiinia. Toiminnalla rahoitettiin Nicaraguan contrasissejä taistelemaan kommunistihallintoaan vastaan, joka Yhdysvalloissa koettiin suurena uhkana.

Kunnianhimoinen journalisti Gary Webb tekee juttuja valtion huumepolitiikasta ja pääsee sitä kautta kuvion jäljille. Päätoimittajien tuen saatuaan Webb seuraa todisteita ja taustatyön tehtyään julkaisee työnantajansa sanomalehdessä kolmeosaisen juttusarjan aiheesta. Julkaisusta seuraa poliittinen myrsky jollaista ei ole hetkeen nähty ja niin Webbin kuin koko sanomalehdenkin tulevaisuus on vaarassa.

Kill the Messenger on erittäin tyylikäs ja vangitseva kuvaus siitä, miten tärkeä tehtävä medialla on toimia vallan vahtikoirana. Elokuva pitää otteessaan pitkään, ja Rennerin rooli tavismiehenä on uskottavaa katseltavaa.

Koukuttavan jännärin tähtenä on Hurt Lockerista ja Marvel-leffojen Haukansilmän roolista tuttu Jeremy Renner, mutta siitä huolimatta elokuvaa ei Suomessa nähty elokuvateattereissa.

Kill the Messenger esitetään Kutosella torstaina 15.11.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa