Tänään tv:ssä: Mestariohjaaja on uppoutunut liian syvälle omiin visioihinsa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Knight of Cups.

25.9.2019 06:30

Terrence Malick (Veteen piirretty viiva, The Tree of Life) on tunnustettu elokuvantekijä, mutta hänen neroutensa on viime vuosina ottanut yhä vieraantuneempia muotoja.

Knight of Cups on runollinen ja visuaalisesti ylivoimainen mutta mahtipontinen ja toisteinen elokuva Hollywood-käsikirjoittajasta, joka potee loputonta eksistentiaalista kriisiä menestyksen keskelläkin.

Christian Balen näyttelemä skribentti lienee Malickin alter ego. Itsensä kadottanutta käsikirjoittajaa ei nähdä töissä vaan harhailemassa rannoilla ja ihmettelemässä unelmatehtaan hulppeimpia lukaaleja.

Kuten Malickin edellisessä työssä, To the Wonderissa (2012), myös tässä naiset esitetään idealisoituina arkkityyppeinä. Käsikirjoittajan turhautuneena vaimona nähdään Cate Blanchett ja yhtenä monista rakastajattarista Natalie Portman.

Malick kysyy elokuvaesseessään tärkeitä muun muassa ihmisenä olemisesta ja tarinankerronnan ja elokuvataiteen tarkoituksesta, mutta uppoutuu niin syvälle omiin pohdintoihinsa, ettei katsoja tiedä enää paikkaansa.

Knight of Cups esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 25.09.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia