Tänään tv:ssä: Mestariohjaajan viimeistä työtä jouduttiin odottamaan 12 vuotta ”Painajaismaisen upea elokuva”

IMDb-arvosana 7,4.

Stanley Kubrickin viimeistä elokuvaa Eyes Wide Shut jouduttiin odottamaan Full Metal Jacketin valmistumisen jälkeen peräti 12 vuotta. Kubrick kuoli maaliskuussa 1999 saatuaan elokuvan valmiiksi, mutta hän kuoli ennen heinäkuista ensi-iltaa.

Pitkään tekeillä olleen Eyes Wide Shutin pääosissa nähdään aikansa tähtipari Tom Cruise ja Nicole Kidman, jotka joutuivat kumpikin käytännössä keskeyttämään uransa pariksi vuodeksi päästäkseen legendaarisen ohjaajan elokuvaan. Lopputulos on painajaismaisen upea elokuva.

Cruise ja Kidman ovat Bill ja Alice Harford, varakas manhattanilainen pariskunta, joka intoutuu eräiden seurapiirikutsujen jälkeen lievässä huumepöllyssä ruotimaan suhdettaan ja sitä, millaisia miehet ja naiset pohjimmiltaan ovat.

Vaimo järkyttää miehensä perin pohjin tunnustamalla että olisi kerran ollut valmis jättämään sekä tämän että tyttärensä tuntemattoman meriupseerin takia.

Eksistentialistista ahdistusta kokeva Bill lähtee yksin New Yorkin öisille kaduille sulattelemaan kuulemaansa. Käynnistyvän omalaatuisen odysseian aikana Bill hakee omia rajojaan: tekisikö tilaisuus myös hänestä perheestään piittaamattoman hedonistin, joka olisi valmis hakemaan nautintoja vieraiden sylistä? Millaisten moraalikysymysten äärelle hän tuolloin joutuisi ja mikä vaikutus koko asialla olisi häneen ihmisenä?

Eyes Wide Shut esitetään AVA-kanavalla lauantaina 17.10.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.