Tänään tv:ssä: Mihin kaikki ne rahat upposivat? Scifiseikkailun jatko-osa ei ansaitse kuin yhden tähden

Sopivaan mielentilaan on vaikea päästä.

1.1.2021 08:00

Ensimmäisen Iron Skyn ja jatko-osan välillä vierähti kuusi vuotta, mutta odotusta ei palkita.

Siinä missä vuoden 2012 elokuva oli puutteistaan huolimatta mukiinmenevä ja visuaalisesti kekseliäs tieteiskomedia, uutuus on pelkkä rimanalitus.

Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen aikaan vuoteen 2047. Ihmiskunnan rippeet hakeutuvat kuun pimeän puolen entisesta natsitukikohdasta takaisin maahan.

Maapallon ontosta keskipisteestä he löytävät yllättävän selityksen ihmiskunnan synnylle ja historialle, mutta löytävätkö he pelastuksen?

Scifiseikkailun jatko-osaan on tullut mukaan dinosauruksia, ja budjetti on kasvanut huomattavasti, mutta on vaikea käsittää, mihin 20 miljoonaa euroa on käytetty. Iron Sky the Coming Race näyttää halvalta, muoviselta ja keinotekoiselta.

Kaikesta huomaa, että Indiana Jones, Star Wars, Jurassic Park ja Jules Verne ovat ohjaaja Timo Vuorensolan sydäntä lähellä. Lukuisista leffaviitteistä ei kuitenkaan ole katsojalle iloa, jos käsikirjoitus ja visuaalinen ilme ovat kömpelöä Asylum-tasoa, eikä huumori saa edes hymähtämään.

Tahatonta komiikkaa elokuvasta voi ehkä löytää, mutta sopivaan mielentilaan on vaikea päästä, kun ennakkoon odotti aivan muuta.

Iron Sky The Coming Race esitetään perjantaina 01.01.2021 klo 21.00 TV2-kanavalla. Toinen esitys tiistaina 05.01.2021 klo 22.35. Myös Areenassa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia