Tänään tv:ssä: ”Mikäs 24:n kausi tämä olikaan?” Vuoden 2005 jännäri muistuttaa tuttua televisiosarjaa, ja siihen on yksinkertainen syy

IMDb-arvosana 6,1.

6.2.2023 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2006 valmistunut The Sentinel – Salaliitto.

Pete Garrison (Michael Douglas) on korkealle arvostettu, eläkeikää lähestyvä Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti, jonka heikkoutena ovat muiden kanssa naimisissa olevat naiset. Seikkailu säntillisen agenttikollega David Breckinridgen (Kiefer Sutherland) vaimon kanssa tuhosi miesten välisen pitkän ystävyyssuhteen. Nyt Garrisonilla on suhde itsensä presidentin vaimon (Kim Basinger) kanssa.

Samana päivänä kun Breckinridge saa koulutukseensa naispuolisen keltanokka-agentin (Eva Longoria), alkaa yhtäkkiä tapahtua. Miesten kollega murhataan kotiovellaan, ja tutkimusten jälkeen päädytään hyytävään tulokseen: presidenttiä (David Rasche) kohtaan on valmisteilla salamurhasuunnitelma, jota joku avustaa salaisen palvelun sisältä. Kun petturia yritetään selvittää valheenpaljastuskokeilla, Garrison ei läpäise sitä ongelmitta ja päätyy epäillyksi.

Garrisonin epäonnistumisen todellinen syy on hermoilu siitä että suhde presidentin vaimoon paljastuu, mutta ympäristön mielestä hän on syyllinen. Jo valmiiksi antipatiaa Garrisonia kohtaan tunteva Breckinridge uskookin siihen mielellään, vaikka Garrison on ottanut nuorena agenttina vastaan luodin suojellessaan presidentti Reagania tähän kohdistuneelta murhayritykseltä.

Virkaintoinen nuorempi agentti lähtee vanhemman perään kuin terminaattori, ja tämä on luotettava nokkeluuteensa ja pitkän uran tuomaan kokemukseen selvitäkseen tilanteesta. Garrison joutuu todistamaan syyttömyytensä pakosalla pysytellessään, samaan aikaan kun itse salamurha lähenee täytäntöönpanoaan.

Paljon näytellyt, lukuisia tv-sarjoja sekä mm. elokuvan S.W.A.T. (2003) ohjannut Clark Johnson on toteuttanut paljon takaa-ajoja ja ammuskelua sisältävän toimintaelokuvan rutiinilla. Gerald Petievichin (Elää ja kuolla L.A:ssa) romaaniin perustuvaa elokuvaa ei ole onnistunut pilaamaan edes kammottavan Ocean’s Twelven käsikirjoittaja George Nolfi, vaikka kovin vähän mitään todella muistettavaakaan aiheesta irtoaa.

Välillä ajaudutaan seuraamaan pitkäksi aikaa Garrisonin kujanjuoksua, mikä tuntuu juonenkuljetuksen pysähdykseltä, koska katsojalle on kuitenkin tehty melko suurella varmuudella selväksi ettei mies ole syyllinen.

Kiefer Sutherland näyttelee erittäin samanlaista henkilöhahmoa kuin tv-sarjassa 24 ja täsmälleen samoilla maneereilla.

”Tämmöistä 24:n kautta en muistakaan”, eräs YouTube-käyttäjä kommentoi elokuvan traileria.

The Sentinel – Salaliitto esitetään Subilla maanantaina 06.02.2023 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

 

Lisää luettavaa