Tänään tv:ssä: Moderni sotaelokuva esittelee näyttäviä toimintakohtauksia – suomalaisnäyttelijä tylynä pahiksena

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2011 valmistunut Viiden päivän sota.

6.4.2017 05:05

Renny Harlinin unelma Mannerheim-elokuvan ohjaamisesta ei toteutunut, mutta hän pääsi Suomen lipun sijaan liehuttamaan Georgian punaristilippua. Viiden päivän sodassa suoraselkäisen presidentin (Andy Garcia) johtama urhea Georgian kansa joutuu aseelliseen konfliktiin entisen valloittajansa Venäjän kanssa.

Hollywood-näkökulmaa on saatu mukaan käsikirjoittamalla keskushahmoksi amerikkalainen sotakirjeenvaihtaja (Rupert Friend), joka haluaa paljastaa venäläisten sotarikokset. Pahuutta edustaa paitsi Venäjän hallitus myös raakalaismaiset venäläissotilaat, joista sadistisinta mummontappajaa esittää Mikko Nousiainen.

Viiden päivän sota ylistää uskonnollisuuden sävyttämää amerikkalaista vapausideologiaa häpeilemättä, ja loppuun tulee vielä pateettinen epilogi Schindlerin listan tyyliin. Jos kuitenkin pystyy sulkemaan silmänsä elokuvan mustavalkoisilta näkökulmilta ja katsoo elokuvaa modernina sotaelokuvana, niin ei voi muuta kuin todeta, että Harlin hallitsee suuria kokonaisuuksia suvereenisti ja rakentaa näyttäviä taistelu- ja toimintakohtauksia.

Viiden päivän sota esitetään Hero-kanavalla torstaina 06.04.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia