Tänään tv:ssä: Näin Julia Roberts rikkoi lasikaton – samalla tuli Oscar-palkinto!

IMDb-arvosana 7,4.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2000 valmistunut Erin Brockovich.

Steven Soderberghin (Ocean’s Eleven, Traffic, Magic Mike) ohjaaman tositapahtumiin perustuvan draaman nimihenkilöä esittää Julia Roberts.

Erin Brockovich on kaksi kertaa eronnut kolmen lapsen äiti. Rahat ovat lopussa ja työpaikasta ei ole tietoakaan. Hän onnistuu lopulta pääsemään lakitoimistoon arkistonhoitajaksi ja löytää tietoja epäilyttävistä kiinteistökaupoista.

Erinille selviää, että kaupungin pohjavedet ovat saastuneet, ja tapaukseen liittyy paljon hämäräperäisiä seikkoja. Kun kaupunkilaiset alkavat sairastua, sinnikäs Erin ryhtyy ajamaan asiaa, vaikka syytteen nostaminen ei kiinnosta ketään.

Julia Roberts sai työstään ennätyspalkkion. Hän oli ensimmäinen nainen, jolle maksettiin elokuvaroolista 20 miljoonaa dollaria. Satsaus kannatti tuottajille, sillä elokuvasta tuli menestys, ja Roberts voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon.

Erin Brockovich esitetään FRII-kanavalla sunnuntaina 04.04.2021 klo 16.20. Toinen esitys TV5-kanavalla maanantaina 05.04.2021 klo 22.00. Katso traileri alta.

YouTube video