Tänään tv:ssä: Renny Harlinin tehokas jännäri on lajityyppinsä valioedustaja – Mukana tietysti myös Suomen lippu ja Finlandia-vodka

Ehtaa Hollywood-viihdettä, mutta luvassa on viitteitä suomalaiseen kulttuuriin.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1999 valmistunut Deep Blue Sea.

Renny Harlinin ohjaustyössä joukko tutkijoita on sulkeutunut Tyynelle merelle, kauas rannikosta rakennetulle kelluvalle tutkimusasemalle kehittelemään keinoälyä haiden aivoihin, joissa muodostuvien aineiden avulla etsitään parannuskeinoa Alzheimerin tautiin.

Kovan myrskyn aikana älykkäiksi muuttuneet hait karkaavat vedenalaisista häkeistään.

Pääosissa näyttelevät Saffron Burrows, Thomas Jane, Samuel L. Jackson, LL Cool J, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport, Stellan Skarskård ja Aida Turturro.

Tappajahai synnytti aikoinaan oman lajityypin, jossa ihmistä vaani tappava eläin. Haileffoista puhuttaessa Deep Blue Sea on Tappajahain parhaita perillisiä ja lajityyppinsä valioedustaja.

Elokuva vie ihmisten jahtaamisen henkilökohtaisesti ottavan älykkään pedon aivan uusiin sfääreihin.

Ja koska kyseessä on Renny Harlinin ohjaustyö, voi katsoja etsiä viitteitä suomalaiseen kulttuuriin. Tässä elokuvassa nähdään esimerkiksi Suomen lippu ja Finlandia-vodkaa.

Deep Blue Sea esitetään Subilla tiistaina 06.10.2020 klo 21.00. Toinen esitys 13.10.2020 klo 02.05. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut