Tänään tv:ssä: Steven Seagal teki läpimurron neljän tähden toimintaelokuvalla, joka on edelleen hänen parhaansa

Episodin tähdet ★★★★

20.6.2024 05:00

Steven Seagal tunnetaan nykyään lähinnä surkeista b-luokan leffoista ja kaveeraamisesta Vladimir Putinin kanssa, mutta 1990-luvun alkupuolella hän oli A-luokan toimintatähti.

Seagal murtautui suuren yleisön suosikiksi viidennellä elokuvallaan Kaappaus merellä (1992).

Elokuva sijoittuu sotalaivalle, joka tekee viimeistä matkaansa ennen lopullista telakoitumista. Seagal esittää kokkina toimivaa entistä huippusotilasta, joka joutuu taistelemaan aluksen kaapanneita roistoja vastaan.

Tommy Lee Jones esiintyy kieli tukevasti poskessa kaappaajien johtajana. Toiminta- ja taistelukohtauksissa on näyttävyyttä: nuori ja vielä hyvässä kunnossa ollut Seagal jaksoi liikkua mallikkaasti, toisin kuin viime aikojen elokuvissaan, joissa hän ei välttämättä edes nouse tuolilta.

Kaappaus merellä on monien mielestä Seagalin paras elokuva. Tätä väitettä tukee se, että sillä on Seagalin elokuvista ylivoimaisesti paras Rotten Tomatoes -lukema: 80 prosenttia arvioista on positiivisia.

Ohjaaja Andrew Davis jatkoi tästä yhdessä Jonesin kanssa parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaaksi yltäneellä elokuvalla Takaa-ajettu, josta Jones vieläpä pokkasi kultaisen pystin parhaasta miessivuosasta.

Seagal puolestaan teki elokuvalle kolme vuotta myöhemmin jatko-osan Kaappaus raiteilla, eikä ole huono sekään.

Kaappaus merellä esitetään Subilla torstaina 20.6.2024 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa