Tänään tv:ssä: Suomen kaikkien aikojen parhaaksi äänestetty poliisisarja sai jatkoa pitkällä elokuvalla

IMDb-arvosana 7,0.

1.4.2023 05:00

Hiljattain kuolleen Harri Nykäsen dekkareihin perustuva Raid-sarja äänestettiin vuonna 2016 Helsingin Sanomien äänestyksessä kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi poliisisarjaksi.

Tänään nähdään televisiossa sarjan elokuvaversio, jonka tarina alkaa siitä mihin sarja päättyi.

Raid (Kai Lehtinen) palaa Suomeen etsiäkseen rakastettunsa Tarjan (Mari Rantasila) samaan aikaan, kun Helsingissä on meneillään Maailmanpankin kokous, jota vastustavassa mielenosoituksessa nuori nainen saa surmansa.

Juttua ryhtyy tutkimaan komisario Jansson (Oiva Lohtander), joka samalla ilmoittaa Raidille Tarjan ilmeisesti kuolleen aktivistilehden tuhopoltossa. Raid ryhtyy metsästämään syyllisiä.

Raid-elokuvan käsikirjoitus on yliahdettu kokonaisuus, joka nautittavan ja toimivan materiaalinsa ohella sisältää myös turhaa ja karsimisen arvoista.

Tuntuu kuin käsikirjoittajina toimineilla Nykäsellä ja ohjaaja Tapio Piiraisella olisi ollut valmiina sarjan toisen tuotantokauden materiaali, joka sitten oltaisiin mahdutettu väkisin 125-minuuttiseen elokuvaan.

Rentous, yleinen coolius ja mehevä henkilögalleria ovat kaikki paikallaan. Tv-sarjan ystävät saanevat elokuvasta varmaan eniten irti, sillä juuri nuo Raid-allekirjoituksen yhdessä muodostavat osatekijät löytyvät myös leffasta.

Myös toimintaosuudet on saatu näyttämään suomalaisittain kivoilta.

Raid esitetään YLE TV2-kanavalla lauantaina 01.04.2023 klo 21.00. Elokuva löytyy myös Areenasta.

Kuuntele alta Raid-tunnuskappale Vain rakkaus.

Lue myös: Rikoskirjailija Harri Nykänen on kuollut – Raid-sarjan luoja on poissa

Arvio: Tuomas Riskala

Lisää luettavaa