Tänään tv:ssä: Tämä katastrofaalinen floppi lähes tuhosi Ben Affleckin uran

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut rikoskomedia Gigli – rajua rakkautta.

Gangsteri Larry Gigli (Ben Affleck) saa tehtäväkseen siepata liittovaltion syyttäjän kehitysvammaisen veljen. Larry saa apua kuvankauniilta Rickiltä (Jennifer Lopez), joka hänen suureksi harmikseen ei välitä miehistä.

Gigli oli katastrofaalinen floppi, joka melkein tuhosi Ben Affleckin uran. Yli 50 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti maailmanlaajuisesti vain noin 7 miljoonaa. Arvostelut olivat poikkeuksellisen huonoja, ja Giglistä tuli ensimmäinen elokuva, joka vei kaikki keskeiset Razzie-palkinnot, jotka jaetaan huonoille elokuville. Rotten Tomatoes -sivustolla sen lukema on harvinaisen alhainen 6/100 ja IMDb-keskiarvokin on tyly 2,4/10.

Kesti vuosia ennen kuin Affleck sai vakiinnutettua uransa uudestaan. Ohjaaja Martin Brestille kävi huonommin, sillä hän ei ole Giglin jälkeen tehnyt yhtään elokuvaa. Ennen Gigliä Brest tunnettiin maineikkaana tekijänä, joka oli ohjannut muun maussa elokuvat Beverly Hills kyttä ja Naisen tuoksu. Affleck ja Lopez olivat elokuvan tekemisen aikoihin pari, mutta eivät enää kauaa sen jälkeen – he erosivat elokuvan ilmestymistä seuraavana vuonna.

DVD Hohdon numerossa 6/2004 Gigli sai tylyn tuomion: Käsikirjoitus on niin kiusallisen huono, että se lyö ällikällä. Näyttelijä- ja ohjaustyö ontuu. Elokuvan pystyy lusimaan läpi, jos kykenee näkemään sen kalkkunalliset arvot: tahattoman komiikan, vammaisten typerän mollaamisen ja näyttelijöiden egotrippailun.

Gigli – rajua rakkautta esitetään Kutosella tiistaina 06.10.2015 klo 22.00. Traileri alla.

YouTube video