Tänään tv:ssä: Tämä kehuttu hitti ei kelvannut Brad Pittille – Valittiin vuoden 2002 parhaiden elokuvien joukkoon

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2002 valmistunut Poika (About a Boy).

4.9.2018 05:05

Will (Hugh Grant) on lontoolainen mies, jolla ei ole koskaan ollut mitään kokemusta työelämästä. Isukki sattui aikanaan kirjoittamaan erään hyvin suositun joululaulun, jonka tekijänoikeusmaksuilla Will elää nyt varsin leppoisaa ja huoletonta poikamieselämää. Naiset vaihtuvat tiheään tahtiin, koska Will ei halua kenenkään muun asettuvan hänen omalle ”saarelleen”. Erityisen huonosti Will tulee toimeen lasten kanssa ja kieltäytyy suoralta kädeltä tuttavien pyyntöihin tulla heidän lapsensa kummiksi, tai edes pitää noita toukkia sylissään.

Eräänä päivänä Will tapaa naisen, joka paljastuu yksihuoltajaäidiksi. Suhde noudattaa samaa kiihkeää kaavaa kuin aikaisemmatkin, tosin tällä kertaa nainen ehtii päättämään suhteen ensin. Tästä Will saa oudon kimmokkeen hakeutua juuri yksinhuoltajien seuraan ja rakentaa samalla mielikuvatarinan itselleen, jossa hän on yksinhuoltajaisä. Tarina puree hyvin ja yksinhuoltajien illanvietossa koukkuun tarttuu hyväuskoinen äiti. Valheet valheiden perään muodostavat yhä hankalampia tilanteita ja mopo karkaakin käsistä, kun kuvioon tulee vielä mukaan 12-vuotias Marcus (Nicholas Hoult).

Poika perustuu Nick Hornbyn romaaniin. Sen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat alkuperäisen American Pien tekijät Chris ja Paul Weitz.

Hugh Grant ei ollut tekijöiden alkuperäinen valinta päärooliin. Sitä tarjottiin myös Brad Pittille, joka kuitenkin kieltäytyi. Pitt ei pitänyt uskottavana, että komea päähenkilö joutuisi teeskentelemään yksinhuoltajaisää etsiessään naisseuraa. Pitt kuitenkin nähdään elokuvassa, tosin vain päähenkilön selaaman Esquire-lehden kansikuvassa.

Ilman Brad Pittiäkin elokuvasta tuli yleisö- ja arvostelumenestys. Yhdysvaltain elokuvainstituutti valitsi sen kymmenen parhaan vuonna 2002 ilmestyneen elokuvan joukkoon.

Poika esitetään TV5-kanavalla tiistaina 04.09.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa