Tänään tv:ssä: Tämä kotimainen kulttielokuva on hillitön tapaus – ”Ryyppäämistä ja sekoilua hullun kiilto silmissä”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Samurai Rauni Reposaarelainen.

Circle-yhtyeestä tunnetun Mika Rätön ohjaama Samurai Rauni Reposaarelainen esitettiin televisiossa viime marraskuussa, mutta sen voi kyllä katsoa uudestaankin. Kyseessähän on hillitön taidepläjäys, joka tuo mieleen Jouko Turkan ja Jari Halosen ohjaustyöt.

Samuraifilosofiasta ammentava elokuva kertoo Meri-Porissa asuvasta viinaanmenevästä sekopäästä, jota Rättö esittää. Tarinan aineksia ovat salamurha ja kosto. Rätöllä on turkkalaiseen tyyliin jatkuva hullun kiilto silmissä. Suomalaiskansallinen ryyppääminen ja saunominen on sovitettu yhteen samuraielokuvien kuvaston ja japanilaisen filosofian kanssa.

Samurai Rauno Reposaarelainen on vimmalla ja intohimolla tehty elokuva, joka on jakanut mielipiteet. Elokuvan hullua maailmaa on helppo inhota, mutta sillä on jo oma fanijoukkonsa.
Onkin ihme, jos Samurai Rauni Reposaarelainen ei vuosien myötä nouse samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Turkan Kiimaiset poliisit tai Halosen Joulubileet.

Elokuva esitetään Yle Teemalla lauantaina 17.03.2018 klo 12.00. Elokuvan jälkeen nähdään sen tekemisestä kertova dokumentti. Ja jos elokuva menee liian aikaisen esitysajan takia ohi, niin se on katsottavissa myös Yle Areenassa.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat