Tänään tv:ssä: Tässä Bond-seikkailussa nähdään ehkä koko elokuvasarjan paras vekotin

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1977 valmistunut 007 rakastettuni. Spoilerivaroitus!

30.7.2019 06:30

Kun ydinasein varustettu sukellusvene kaapataan, Roger Mooren esittämä agentti 007 päätyy yhteistyöhön neuvostoliittolaisen kollegansa, KGB:n majuri Amasovan (Barbara Bach) kanssa estääkseen jälleen yhden kansainvälisen kriisin. Joku on kehittänyt pettämättömän sukellusveneiden seurantamekanismin ja kauppaa sitä eniten tarjoavalle.

Elokuvassa 007 rakastettuni nähdään ehkä Bond-elokuvien muistettavin vekotin. Bondin Lotus Esprit on nimittäin muutakin kuin pelkkä nopea urheiluauto. Agentti saa auton käyttöönsä Q:lta Sardiniassa, ja pian sen jälkeen nähdäänkin yksi elokuvasarjan viihdyttävimmistä takaa-ajokohtauksista. Bondia jahtaavat ikoninen Rautahammas (Richard Kiel) ja muut pääpahis Strombergin (Curd Jurgens) lähettämät tappajat autolla, helikopterilla ja sivuvaunun kokoisella ohjuksella varustetulla moottoripyörällä.

Takaa-ajo saa yllättävän käänteen, kun Bond ajaa laiturilta suoraan mereen. Veden alla Lotus muuntuu sukellusveneeksi, kun pyörät kääntyvät sisään ja esiin ilmestyy potkurit ja evät. Kojetaulun takaa paljastuu tutkalaitteisto ja säätimiä, joilla saa ammuttua raketteja. Pinnan alla vastaantulevat sukeltelevat pahiksetkin on helppo hoitaa pois pelistä, ja takaa-ajojakso saa vielä hupaisan lopun, kun Lotus nousee maihin uimarannalla.

007 rakastettuni esitetään Nelosella tiistaina 30.07.2019 klo 21.00. Lotus Esprit -takaa-ajokohtauksen voit katsoa maistiaisiksi alta, ellet halua säästää sitä elokuvailtaan.

Lisää luettavaa