Tänään tv:ssä: ”Täydellinen mestariteos”, ”Maailman parhaita elokuvia” – Tätä viiden tähden elokuvaa ei voi ylistää liikaa

IMDb-arvosana 8,1.

Vuonna 2000 valmistunut In the Mood For Love on Wong Kar-wain täydellinen mestariteos. Käsittämättömän kaunis ja hallittu elokuvakerronta kohtaa ihmiselämän suurimmat tunteet.

Elokuva sijoittuu vuoden 1962 Hongkongiin. Lehtimies Chow (Tony Leung) muuttaa vaimonsa kanssa shanghailaisen yhteisön suosimaan asuntolaan, jossa asuvat myös kaunis Li-zhen (Maggie Cheung) ja hänen aviomiehensä, joka on usein työmatkoilla.

Myös Chow’n vaimo viettää paljon aikaa työssään kodin ulkopuolella. Ollessaan molemmat usein yksin Chow ja Li-zhen ystävystyvät ja alkavat viettää aikaa keskenään.

Tunteiden syventyessä heidän välillään, on aika kohdata epäilys, joka pyörii molempien mielessä. Heidän jatkuvasti poissa olevilla puolisoillaan on suhde keskenään.

Wong Kar-wai luo suunnattoman kaipuun ja tunteiden maailman, joka jättää toteutuksellisesti haukkomaan henkeä. Äänellisesti kaikkea säestää ohjaajalle ominaisen tarkasti valittu musiikki, äänellinen vaippa tapahtumien tunnelmalle, rytmille ja mielentilalle, joka toistuu läpi keston tasaisina annoksina.

Lopulta nämä surumielisen kauniit sävelet kasvavat niin oleelliseksi kudokseksi elokuvaa, että sitä ei voisi ajatellakaan ilman niitä.

Pääosia täydellisesti esittävät Maggie Cheung ja Tony Leung antautuvat rooleihin valtavalla tunteella. Maailman parhaita elokuvia.

In the Mood For Love esitetään Yle Teemalla lauantaina 20.11.2021 klo 20.15. Areenassa 2 kk 25 pv. Katso traileri alta.

YouTube video