Tänään tv:ssä: Tiesitkö että Ritari Ässä -sarjasta tehtiin myös elokuva, joka sijoittuu ”tulevaisuuteen”

IMDb-arvosana 4,7.

Ritari Ässä eli David Hasselhoffin esittämä Michael Knight ja hänen tekoälyllä varustettu KITT-autonsa seikkailivat Ritari Ässä -sarjassa vuosina 1982–1986.

Huippusuositulle sarjalle tehtiin vuonna 1991 jatkoa televisioelokuvalla Knight Rider 2000, joka sai suomenkielisen nimen Ritariässä 2000. Jostain meille tuntemattomasta syystä Ritariässä on nyt kirjoitettu yhteen.

Hasselhoff esittää pääosaa myös televisioelokuvassa, mutta moni asia on muuttunut. Elokuva sijoittuu vuoteen 2000, jolloin perinteiset käsiaseet on kielletty. Lainvartijat kantavat ultraäänipistooleita, joiden osuma ei tapa.

Budjettileikkaukset ovat johtaneet myös siihen, että perinteiset vankeusrangaistukset on korvattu syväjäädytystuomioilla, joista herättyään rikolliset jatkavat tekojaan entiseen malliin.

Kun San Antonion pormestari salamurhataan, tarvitaan kriittisessä tilanteessa uuden ihmeauto Knight 4000:n, KITTin seuraajan, apua.

Alan J. Levin ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Hasselhoffin lisäksi Susan Norman, Edward Mulhare ja Carmen Argenziano.

Televisioelokuva sai kolme vuotta myöhemmin jatko-osan, ja sarjaakin on herätetty pariinkin kertaan henkiin uusilla näyttelijöillä, mutta alkuperäisen sarjan suosiosta jäätiin kauas taakse.

Ritariässä 2000
esitetään Kutosella torstaina 22.10.2020 klo 21.00 ja lauantaina 24.10.2020 klo 23.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut